Finalizohet projekti për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë

Postuar më: 31 Korrik 2020

Qeveria shqiptare nënshkroi sot marrëveshjen zbatuese për Parkun Fotovoltaik të Karavastasë me kompaninë prestigjioze frenceze “Voltalia. Kjo marrëveshje i çel udhën kantierit më të madh në Ballkan të energjisë diellore, ku kjo kompan...


Hapim listat që çdo qytetar të zgjedhë jo vetëm partinë, por edhe deputetin që do

Postuar më: 30 Korrik 2020

Fjala e kryeministrit Edi Rama në seancën e sotme parlamentare: Së pari, dëshiroj të shpreh kënaqësinë për formën e jashtëzakonshme fizike të zotit Alimadhi, gjë që besoj është një dëshmi e punës së shkëlqyer të mjekëve dhe të...


Thertore Mnela, mbështetje ndër vite dhe një histori suksesi

Postuar më: 29 Korrik 2020

Familja Mnela në Lezhë, e ka ngritur biznesin e saj të therjes dhe tregtimit të mishit 21 vite më parë. Sot, falë mbështetjes të përfituar nga qeveria që prej 2013, është shndërruar në modelin e suksesit  me standardet më të larta...


Në kantieret e shkollave të rrënuara nga tërmeti

Postuar më: 29 Korrik 2020

Objektet arsimore të cilat u rrënuan nga tërmeti i 26 Nëntorit të shkuar, janë sot kantieret ku puna për rindërtimin po ecën me ritmet më të shpejta, në mënyrë që të arrihet objektivi, për hapjen e këtyre shkollave për nxënësit n...


Laç, gati sheshet e rindërtimit pas tërmetit të 26 nëntorit

Postuar më: 28 Korrik 2020

Në Laç, Programi i Rindërtimit ka avancuar me hapa të shpejtë dhe brenda pak javësh do të nisë puna për ndërtimin e dy lagjeve të reja me banesa individuale dhe me pallate, së bashku me infrastrukturën e re rrugore dhe të shërbimeve t...


Thumanë, vijon puna për terrenin solid dhe të qëndrueshëm të lagjes së re

Postuar më: 28 Korrik 2020

Në Thumanë, pikërisht aty ku tragjedia e 26 nëntorit goditi më rëndë, puna po vijon me ndërtimin e bazamentit të infrastrukturës dhe mbushjen masive me gurë dhe gjeotekstil të sipërfaqes, për të garantuar qëndrueshmërinë absolute t...


Fushë Krujë, po formësohet infrastruktura e re rrugore e nëntokësore

Postuar më: 28 Korrik 2020

Lagjja e re në Fushë Krujë, është pothuajse në gjymën e punës për ndërtimin e infrastrukturës së re rrugore e nëntokësore. Disa qindra familje të mbetura pa shtëpi në natën tragjike të 26 nëntorit do të strehohen në lagjen e re,...


Lezhë, Krujë e Kurbin, shpërndahen grantet për meremetimin e banesave

Postuar më: 27 Korrik 2020

Procesi i shpërndarjes së granteve për meremetimin vetjak të banesave, të cilat u dëmtuan nga tërmeti i 26 nëntorit, vijoi sot në bashkitë Lezhë, Krujë dhe Kurbin. Janë 4810 familje që përfitojnë në këto bashki drejtpërsëdrejti pa...


Do respektojmë Venecian dhe në 30 korrik votojmë ndryshimet kushtetuese

Postuar më: 27 Korrik 2020

Kryeministri Edi Rama në seancën e sotme parlamentare: Mund t’ju informoj mbi raportin, se Komisioni i Venecias ka nënvizuar jo një, por një sërë shkeljesh të Presidentit të Republikës. Janë të shkruara, e zeza mbi të bardhë. Një ser...


Durrës, në kantierin e rindërtimit të shkollës 9-vjeçare “Neim Babameto”

Postuar më: 25 Korrik 2020

Shkolla 9-vjecare “Neim Babameto” në Durrës, e cila u rrënua nga tërmeti i 26 nëntorit, sot është kthyer në kantier ndërtimi për ta ringritur mbi themele të reja. 1 vit pas tërmetit shkatërrues, pikërisht në 26 nëntor, shkolla do ...


Në kantierin e rindërtimit me një plan të ri zhvillimi për Bubqin

Postuar më: 24 Korrik 2020

8 mijë banorët e Bubqit, të cilët deri dje nuk kishin asnjë shërbim në njësinë e tyre administrative, madje as një qendër të mirëfilltë, brenda pak muajsh do të kenë të gjithë infrastrukturën e nevojshme, falë përfshirjes së kë...


Vota e sotme provë e madhe e qëndrimit të Partisë Socialiste në krah të shqiptarëve, pa dallim partish e anësish politike

Postuar më: 23 Korrik 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në seancën e sotme parlamentare: Duke e përsëritur apelin për të gjithë ata që na ndjekin, për domosdoshmërinë e mbajtjes së maskave në mjedise të mbyllura dhe duke shprehur keqardhjen për disa, të cilë...


Mirditë dhe Kavajë, nis dhënia e granteve të meremetimit vetjak të banesave

Postuar më: 21 Korrik 2020

Procesi i dhënies së granteve për familjet e dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit po vijon.  Sot nisi shpërndarja e granteve të meremetimit vetjak të banesave në bashkitë Mirditë dhe Kavajë, ku qytetarët tërhoqën shumën përkatëse n...


Farkë, nis rindërtimi i banesave individuale

Postuar më: 17 Korrik 2020

Procesi i Rindërtimit pas tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit ka hyrë sot në një fazë tjetër, në ringritjen e bllokut të parë të banesave individuale, me 53 shtëpitë e Njësisë Administrative të Farkës. Ndërkohë, Bashkia e Tira...


Tirana 24 orë ujë, rehabilitohet rrjeti hidrik nga ujëmbledhësi deri në impiantin e Bovillës

Postuar më: 16 Korrik 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama pas inspektimit të digës së Ujëmbledhësit të Bovillës: Përshëndetje të gjithëve! Më vjen mirë që jemi sot këtu! Kërkoj ndjesën e të gjithëve për ta nisur jo me ujin, por me maskat, për t’u kujtua...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët